Loading icon

Jak si správně zabalit kufr

Při vyjížďce a přípravě všeho potřebného pro balení kufru byste se měli řídit především zdravým rozumem a logikou. Nezbytným pomocníkem turistů po celém světě je online služba rezervace aut. Například v  Rakousku, České republice budou průměrné náklady na pronájem kompaktního vozu přibližně 12 eur za den, v < a href="https://cars-scanner.cz/belgie.html">Belgie sazby začínají od 11 eur za den.


Výběr kufru

Typ a velikost kufru závisí na cestovním programu. Na dovolenou v letovisku se hodí kufr na kolečkách a na výlet s častými přesuny je lepší sportovní taška nebo batoh.

1. V čem spát strana 2. Co je v hotelovém pokoji strana 3. Co chodit pod širým nebem
4. Co jít do bazénu, sauny, na pláž.
5. Předměty osobní hygieny.

Pro správné sestavení seznamu je vhodné seznámit se s předpovědí počasí na cestovní období a podrobným programem zájezdu.


Zavazadla.


Kufr se obvykle přesouvá odděleně od cestovatele - v nákladovém prostoru autobusu nebo letadla, v kufru auta nebo taxíku jej přenášejí z místa na místo cizí lidé - nosiči nebo vrátný. Zavazadla lze upustit, ztratit, poslat na jiné místo, splést si s majitelem nebo jen ukrást. Na základě toho by se DDT nikdy nemělo dávat do kufru: Doklady, Peníze, Telefon. I když kufr zmizí, v tomto případě se vždy můžete vrátit domů s minimálními finančními náklady a morálním otřesem.

Balení kufrů


Hlavním principem balení je, že by v něm neměly být žádné prázdné prostory. Kufr by neměl vozit vzduch. Křehké předměty jsou umístěny uprostřed a pokryty měkkými předměty ze všech stran. Na dně jsou položeny husté ploché věci, které nelze srolovat do rolí - sako, kalhoty, šaty. Na nich jsou podél stěn umístěny vyměnitelné boty. Mělo by být vyjmuto, každá teniska nebo bota by měla být umístěna do samostatného plastového sáčku, předem pevně zabalena s malými měkkými věcmi - pevně srolované ponožky, tričko a výměnné spodní prádlo. Takové polstrování zachová tvar boty a ušetří místo.


Přípravky na holení, krémy, vody, kosmetiku, nebo předem zabalené ve speciální cestovní tašce, nebo vložit do dvojitého igelitového sáčku, aby při manipulaci nebo mačkání zavazadla poškozené tuby nezašpinily svým obsahem další věci. .Měkké oblečení - ponožky, trička, šortky, tepláky, džíny - jsou srolovány do těsných válečků a těsně zabaleny bez mezer mezi nimi. Položení naplocho, jako na policích skříněk, není vhodné pro přepravu v kufru.

Věci se budou shlukovat. Nejproblematičtější položkou je klobouk. Aby si zachoval svůj tvar, musí být koruna vycpaná měkkým oblečením, položit klobouk na dno kufru a těsně se překrývat s jinými věcmi. Powerbanka gadgetu, nabíječka, kniha na čtení v čekárně, lékárnička, náhradní brýle v pevném pouzdře, sbalené ve vnějších kapsách kufru nebo nasazené na jiné věci.


Po zabalení by měl být kufr zavřený a měla by se odhadnout jeho hmotnost. Je třeba vycházet ze skutečnosti, že se zavazadlo bude nějakou dobu pohybovat bez pomoci servisního personálu, například při celní kontrole. Při cestování letadlem je třeba kufr zvážit tak, aby nepřekračoval povolený limit zavazadel letecké společnosti. Svrchní a teplé oblečení - bunda, svetr - nebalte do kufru, ale raději si na sebe navlékněte při stěhování. Tím se sníží hmotnost a objem zavazadel.

Rodinný kufr


Pokud je v jednom zavazadle několik věcí členů rodiny, lze je seskupit do plastových sáčků , usnadní vám to nalezení toho pravého při vybalování kufru v pokoji.