Loading icon

Typické švédské město Tranas: co stojí za to vidět a navštívit pro turisty a cestovatele?

Těm, kteří se chystají na dovolenou do Švédska, ale ještě se nerozhodli, které město v zemi navštíví, se cestovním kancelářím často doporučuje jet do Tranas – malebného místa na břehu Sommenského jezera. Je vhodný jak pro ty, kteří hledají levné zájezdy do Švédska, tak pro ty, kteří preferují elitní dovolenou.

Pro pohodlný výlet mnoho turistů preferuje využití autopůjčovny v Švédsko. Průměrné náklady na pronájem kompaktního vozu na letišti Stockholm jsou 18 eur na den, v centru Stockholmu - 19 eur na den.

Tranas je město typické pro tuto zemi, což je dalším potvrzením toho, že ve Švédsku je pro turisty zajímavé doslova vše, jak krásná příroda, tak kulturní dědictví.



V Tranas, který získal statut města v roce 1919, dnes žije asi 14 tisíc lidí. Je těžké si představit, že ještě nedávno byl Tranas malou zemědělskou osadou: dnes je to mladé letovisko, které má k dispozici všechny hlavní součásti dobrého odpočinku: krásnou přírodu, rozvinutou infrastrukturu, širokou škálu zábavy.

V tomto městě si na své přijdou jak důchodci, kteří se rozhodnou poznat svět, tak rodiny s dětmi a mládežnické firmy. První se přesvědčí vlastní zkušeností o zvláštním kouzlu pěší turistiky pod korunami rozložitých stromů, rodiče s dětmi často najdete v městském zábavním parku a k službám aktivních chlapců a dívek jsou městské noční kluby s zápalné diskotéky.



Turisté, kteří do této oblasti přijíždějí za odpočinkem, dávají zpravidla přednost aktivní zábavě - procházejí se podél jezera, jezdí na jachtách, kajacích a lodích, jezdí na okružní plavby a řeku výlety, hrát tenis, navštívit lázeňská centra. A lidé, kteří se rozhodnou radikálně změnit svůj životní styl a odpočinout si od shonu metropole, maximálně využívají příležitostí, které jim v tomto regionu nabízí ekoturistika.

Zvláštní zájem turistů je centrem města s mnoha obchody, obchody se suvenýry, trhy, restauracemi a cestovními kancelářemi. V Tranasu se můžete ubytovat v hotelu v centrální části města nebo v malé útulné chatce obklopené krásnou zahradou někde u jezera.



Pýchou místních obyvatel je, samozřejmě Sommenské jezero, tak průhledné a čisté, že právě odtud dostává město pitnou vodu. Toto je jedno z nejkrásnějších jezer v zemi, poseté mnoha ostrovy a chráněné státem, které zve turisty z celého světa k odpočinku na jeho březích v kteroukoli roční dobu.

Tranas je jedním z nich z regionů, kde je rybaření jednou z nejoblíbenějších rekreačních aktivit. Zde můžete lovit z lodi nebo ze břehu; Úspěch má i zimní rybaření, přívlač, muškaření nebo lov na vábničku. Své štěstí sem navíc jezdí zkoušet jak náruživí rybáři, tak začínající vyznavači této zajímavé zábavy.

Pro další zpestření dovolené má mnoho turistů možnost navštívit Jönköping, hlavní město stejnojmenné provincie. , do které Tranas patří a která je ve Švédsku nazývána kolébkou podnikání. Často se zde konají různé konference a obchodní semináře, významná mezinárodní setkání a fóra, takže infrastruktura města odpovídá jeho vysokému postavení obchodního centra země.