Loading icon

​​Důležité tipy pro turisty v Amsterdamu

Amsterdam je malé město, ale má své zvláštnosti. Prozradíme vám, co musí turista před cestou určitě vědět.

Objednáním exkurze v Amsterdamu na Excurzilla.com ušetříte čas i peníze. V oblíbených turistických městech, jako je Amsterdam, je důležité mít možnost přeskočit frontu ke známým atrakcím. Vše, co musíte udělat, je rezervovat online vstupenky nebo vzdělávací zájezd s místním průvodcem. Ceny začínají na 7 EUR a platí pro rok 2021.

Do Amsterdamu vlastní dopravou
Většina turistů přilétá do Amsterdamu letadlem. Najdou se však i tací, kteří se na výlet vydají vlastním autem. Dálnice a téměř všechny tunely jsou zdarma, za použití trajektu přes řeku se platí (tarify jsou v každé provincii jiné). Myslete také na to, že v centru města je velký problém s parkováním. A hotely zpravidla nemají vlastní parkoviště.


Nerelaxujte!
Často na dovolené lidé relaxují a toho využívají zloději a podvodníci, kterých je na turistických místech spousta. Pamatujte, že dokumenty by měly být hluboko v oblečení nebo taškách, nebo je raději nechte v trezoru v pokoji. Nedávejte bankovní karty nebo peníze do zadních kapes kalhot nebo batohů se snadno otevíratelným zipem.
Pokud přesto dojde k potížím, okamžitě to oznamte policii. Před cestou si udělejte kopie dokumentů včetně vízové ​​stránky a vezměte je s sebou. V případě krádeže jim tedy usnadníte postup při jejich vymáhání a návratu domů.

Šetříme za MHD

MHD bohužel v Nizozemsko se v praxi ukazuje jako drahé. Vlaky, autobusy a tramvaje mohou stát hodně peněz.

Abyste ušetřili peníze, nebuďte líní chodit po centru Amsterdamu, zejména proto, že je malé a malebné. Pokud přesto plánujete aktivně využívat MHD, bude ekonomičtější použít jízdenky na jiný počet dní.
Nizozemské dráhy poskytují mnoho lukrativních jízdenek pro rezidenty, ale bohužel nezohledňují zájmy turistů.

Dostupné léky

Produkty z marihuany jsou k dostání v kavárnách. Při nákupu budete určitě požádáni o předložení dokladů. Psilocybinové houby se často nacházejí v chytrých obchodech, ale účinek může být nepředvídatelný. Během působení hub je lepší pobývat v klidném prostředí a vyhýbat se veřejným místům. Buďte nablízku lidem, kterým důvěřujete.
Večer na nádraží a v přeplněných ulicích se najdou jednotlivci, kteří nabízejí ke koupi nejrůznější látky. Pamatujte, že se jedná o nelegální obchod a používání takových „produktů“ často vede k vážným následkům a smrti. Nezapomeňte, že jakékoli drogy jsou zdraví škodlivé.

Amsterdamské pláže

Za dobrého letního počasí chodí obyvatelé a turisté města na pláž a opalují se pod teplým sluncem. Ročně funguje v různých částech města asi deset veřejných ploch. Jednou z nejneobvyklejších je pláž na střeše muzea NEMO (na adrese Oosterdok 2).
Můžete také jet „Blijburg aan Zee“ (Pampuslaan 501), tramvají číslo 26 dojedete na zastávku IJburg. Cesta z hlavního nádraží trvá 20 minut.
Pllek Beach (TT Neveritaweg 59) na druhé straně řeky IJ je mezi Amsterodamy oblíbená. Dostat se sem je snadné: jeďte trajektem 906 do NDSM. Doba jízdy je 18 minut.