Loading icon

旅行者にとって素晴らしいイタリア

Itálie je nádherná země s bohatou historií, nádhernými plážemi a úžasnou kuchyní.

Při plánování cesty do Itálie si trasu promyslete takovým způsobem, že budete mít možnost naplno zažít atmosféru malých italských uliček a obdivovat majestátnost slavných památek z doby starověkého Říma.

Řím je věčné město, které spojuje největší architektonická díla lidstvo a rytmus života obrovské moderní metropole. Chcete-li navštívit Řím, musíte si vyčlenit několik dní, nejlépe týden.



A samozřejmě si při plánování návštěvy Říma vyhraďte alespoň jeden den na výlet do Vatikánu. Toto je jedinečné místo pro lidi z celého světa, které je zahaleno tajemstvím a uchovává staletí stará tajemství lidstva.

Řím je vhodné použít jako začátek a konec cesty. Proč, ptáte se?

Za prvé, v samotném Římě a na předměstích jsou velká letiště, která obsluhují oblíbené evropské a mezinárodní letecké společnosti. Za druhé, z Říma se rychle a pohodlně dostanete do měst, která jsou mezi turisty oblíbená. Například jízda autem ke slavné šikmé věži v Pise nebude trvat déle než dvě hodiny.



K návštěvě nejkrásnější Florencie můžete využít služeb železnice. Vysokorychlostní vlak vás doveze z Říma do Florencie během několika hodin.
Ceny jízdenek na vysokorychlostní vlaky jsou poměrně vysoké, ale pokud si včas zarezervujete online, můžete si vybrat tu správnou jízdenku za dostupnou cenu. Pokud se rozhodnete spojit návštěvu památek a relaxaci na moři, pak se z Říma celkem snadno dostanete do oblíbených plážových letovisek.

Pro pohodlný výlet mnoho turistů raději využívá služeb půjčoven aut vItálie. Průměrná cena za pronájem auta v Řím je 17 eur za den, na letišti Bergamo (Milán) náklady na pronájem jsou stejné jako ve městě, i když obvykle je pronájem na letišti levnější.

O italské kuchyni můžete mluvit donekonečna, ale nejsprávnějším rozhodnutím by bylo vyzkoušet slavná italská jídla v jednom z mnoha kavárny, které existují v každém městě.

Itálie je zemí, kam se chcete znovu a znovu vracet.