Loading icon

Londýn svými památkami láká turisty z celého světa

Ale odkud všichni tito milovníci cestování pocházejí? Není divu, že Francie se stala lídrem v počtu turistů, kteří přijeli do Londýna (více než 2 miliony návštěv). Tunel pod Lamanšským průlivem vám umožní cestovat z jedné země do druhé za méně než hodinu.

Spojeném království je také ziskový pronájem auta předem. Můžete porovnávat ceny online a získat až 70% slevu na pronájem. Například pronájem na letišti Heathrow stojí téměř 12 eur na den, na letišti Glasgow – od 10 eur na den. p>

Jak však ukazuje praxe, vzdálenost není významnou překážkou cesty do Londýna. Cestovatelé z USA se tak stali druhou největší skupinou turistů. Německo je na třetím místě. Následuje Itálie a Španělsko. Rusko se nedostalo do top 15 zemí, z nichž turisté tvoří většinu návštěvníků Londýna.


Dalším aspektem uvedeným v recenzi byla délka pobytu zahraniční turisté v britském hlavním městě. V roce 2014 se průměrné trvání po krizovém roce 2009 nejen zotavilo, ale také vytvořilo rekord v celé historii pozorování.

Zpráva také uvádí, že nejnavštěvovanějšími atrakcemi v Londýně byly Britské muzeum (6,7 milionu návštěv), Národní galerie portrétů (6,4 milionu) a Southbank Center (6,3 milionu). Doporučujeme navštívit první dvě s našimi rusky mluvícími průvodci, kteří provádějí fascinující soukromé prohlídky muzeí a galerií v Londýně.