Tradiční česká kuchyně
Národní česká kuchyně je kombinací prastarých receptur, znakem geografické polohy a vlivu kuchyní sousedních zemí na ni. Hlavním rysem je jednoduchost a obsah kalorií.
Pro pohodlný výlet mnoho turistů preferuje využití autopůjčovny v České republice. Průměrné náklady na pronájem auta v Prahě jsou 15 eur na den, v Brně - 16 eur na den.
Za hlavní potravinářské produkty lze považovat zeleninu: brambory, sladká paprika, dýně, cibule, mrkev, rajčata. Mezi nejoblíbenější ovoce patří: jablka, hrušky, meruňky, jahody, citrony, švestky. Pokud jde o maso, zde stojí za zmínku: vepřové, telecí, hovězí, méně často drůbeží. Je těžké si představit českou kuchyni bez mléčných výrobků: zakysané smetany, másla, tvarohu a sýrů. Poměrně oblíbené jsou také cereálie, používají se k přípravě obilovin, příloh, přidávají se do polévek a salátů. Jako koření a koření se používají: černý pepř, paprika, česnek, sezam, skořice, vanilka.
České knedlíky jsou nejznámějším jídlem, které se připravuje jak ve všední dny, tak na oslavy . Používají se jako příloha, jako předkrm s máslem a česnekem. Klasické knedlíky se vyrábí z: droždí, mouky, vody, soli, mléka a cukru. Bramborak je dalším zajímavým jídlem, bez kterého si lze český stůl jen těžko představit. Receptura obsahuje: cibuli, brambory, vejce, mouku, tmavé pivo. Jako koření použijte: majoránku, černý pepř. Hlavní složkou tohoto pokrmu je uzená prsa, která vytváří neobvyklou chuť. Placky se smaží na rostlinném oleji a podávají s tučnou zakysanou smetanou.