Loading icon

Il fascino dell'Avana d'altri tempi

Se začátkem zimních prázdnin musíte mít čas na výběr ubytování. Jako místo k pobytu zvažte hlavní město Kuby - Havanu, která má množství katedrál, chrámů, kostelů a dalších starobylých budov, které zůstaly z koloniální éry. Kouzlo města je jeho architektura, slavné bulváry, prostorné ulice a především historické centrum, které UNESCO uznává jako dědictví lidstva.

Pronájem auta předem je výhodný.
Můžete porovnávat ceny online a získat až 70% slevu na pronájem. Například v Dominikánská republika můžete si zarezervovat kompaktní auto za 12 eur na den, v Mexiko téměř stejné, sazby začínají od 5 eur za den.



Vzhledem k tomu, že Havana byla postavena v různých
obdobích historie, má složité budovy. Podlouhlý průchod do Havanského zálivu spojuje části města vzniklé v různých obdobích historie. Na různých stranách od vstupu do zálivu jsou starobylé pevnosti Havana, ke kterým směřuje centrum staré části Kuby - Prado Boulevard. Boulevard Prado je významnou památkou architektonického umění Havany.



Budovy na bulváru
se vyznačují španělským stylem a samotný bulvár je obložen kamennými dlaždicemi se složitými barvami. Také v Havaně si můžete dát vydatné jídlo za rozumnou cenu. Turistům nabízí slavný bar Floridita daiquiri a restauraci La Bodeguita del Medio, oblíbenou pro své kreolské pokrmy a mojito. Kromě toho si v Havaně můžete dát levné občerstvení v mnoha havanských soukromých domácích zařízeních. V těchto podnicích můžete ochutnat humry, zeleninu a ovoce, kávu, pivo a další místní nápoje.

Hlavní výhodou těchto podniků
je, že v nich můžete povečeřet již za 10 USD. S příchodem noci začíná v restauracích a místech pro rekreaci v Havaně hrát hudba, můžete tančit uvnitř a jednoduše na ulici. Vřele doporučujeme návštěvu kabaretu Tropicana, který nabízí představení 50. let za 70 USD. V hotelech a hostincích je také mnoho kabaretů. V dnešní době navíc vzniklo velké množství diskoték, kde se tančí na mambu, salsu a cha-cha-cha.



Co koupit na památku Kuby CD
s národní hudbou, rum, tričko s portrétem Che Guevary a hlavně kubánské doutníky, které je lepší koupit ve specializovaných prodejnách, které jsou spolehlivější a levnější. Havanu nelze nazvat moderními městy. Chybí v něm obří neonové nápisy, luxusní restaurace a luxusní butiky. Toto město přitahuje svou starobylou nádherou.